Officieel: Specificaties Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 voorkant

Het is eindelijk zo ver; Samsung heeft de Galaxy S7 onthuld. Samsung heeft ons niet teleurgesteld. Ze hebben wederom een top telefoon afgeleverd, met name de kwaliteit van de camera is van ontzettend hoge kwaliteit. Hierover later meer.

Uiterlijk en behuizing

De Samsung Galaxy S7 beschikt over een metalen frame en het 2.5D Gorilla Glass. Door de afgeronde hoeken en de afgeronde achterkant ligt het toestel fijn in de hand. Samsung heeft ervoor gekozen om de behuizing van de S7 dikker te maken, waardoor meer ruimte is voor een grotere accu.
In de Galaxy S5 was het al het geval, de IP68 certificatie, maar nu dus ook in de Galaxy S7. Het toestel is water en ook stofdicht!

Beeldscherm

Samsung Galaxy S7 scherm
Het beeldscherm van de S7 beschikt over een 5.1 inch scherm en maakt dus gebruik van het 2.5D Gorilla Glass. De resolutie van het beeldscherm is 2560 bij 1440 pixels.
Wanneer we de kleurweergave vergelijken met de Galaxy S6 dan zien we dat de S7 niet veel toevoegt, maar dit komt mede doordat de kleurweergave van de S6 van ontzettend hoge kwaliteit is. De S7 voegt dan wel niet veel toe, maar het is en blijft het mooiste scherm van dit moment in telefoonland.

Verder is het zo dat de Galaxy S7 nu beschikt over de “Always On” functionaliteit. Met behulp van deze functie kan bepaalde informatie altijd worden weergegeven – ook wanneer het toestel niet aan is. Doordat het scherm een AMOLED scherm is kan dit op een zeer batterij besparende manier worden gedaan. Het is ook mogelijk om de functie uit te zetten, mocht je het niet handig vinden.

Technische specificaties

Samsung Galaxy S7 processor

In de Galaxy S7 komt de Exynos 8 Octa processor. Deze processor zorgt ervoor dat de S7 met 50% sneller is dan zijn voorganger de S6. Samsung heeft vier snelle rekenkernen ontwikkeld voor de 64 bit. 14 nanometer. Dit zorgt voor een maximale kloksnelheid van 2.3 GHz. Voor het minder snelle werk zijn vier rekenkernen (energiebesparende) beschikbaar die op maximaal 1.6 GHz werken.

Het werkgeheugen in de S7 beschikt over 4 Gigabyte en is van het snelle LPDDR4 type. De interne opslag wordt verzorgd door UFS 2.0 flashgeheugen. Dit beschikt standaard over 32 GB aan geheugen, maar dit kan worden uitgebreid door middel van een micro SD kaart tot maximaal 200 Gigabyte. Veel Galaxy gebruikers zullen het toejuichen dat het micro SD slot terug is in de Galaxy reeks.

Camera

In vergelijking met de S6 doet Samsung een stapje terug qua hoeveelheid megapixels voor de S7. Zat in de Galaxy S6 nog 16 megapixel nu is dat nog ‘slechts’ 12 megapixel.
Samsung staat altijd bekend om de sublieme kwaliteit van de camera’s, ook in de Galaxy S7 is dit weer het geval. Doordat ze de camerasensor juist een hogere resolutie hebben gegeven wordt het ‘verlies’ van de 4 megapixel in vergelijking met de S6 opgevangen. Voor iedere pixel op een foto zijn nu in feite twee pixels beschikbaar op de sensor. Een dergelijke dual pixel camera biedt dankzij grotere pixels veel betere foto’s bij weinig licht. Verder is het zo dat de camera heel nauwkeurig en snel kan scherpstellen.
Met behulp van de OIS technologie worden kleine trillingen van je hand gecompenseerd. Ook dit zorgt voor nog duidelijkere foto’s.
Samsung Galaxy S7 Camera

De foto’s die gemaakt worden met de Galaxy S7 kunnen worden opgeslagen in RAW formaat, zodat ook de serieuze fotograaf hier mee aan de slag kan.  Video’s kunnen in maximaal 4K UHD resolutie worden opgenomen. De S7 maakt uiteraard ook gebruik van de real-time HDR functie.

De voorzijde van het vlaggenschip van Samsung beschikt over een 5 megapixel selfie camera. Ook hier is weer van alles gedaan om zo goed mogelijk foto’s bij weinig licht te kunnen maken. Samsung heeft een f/1.7 lensopening gemaakt waardoor beter foto’s bij weinig licht gemaakt kunnen worden.

Batterij

Hierboven hadden we het er al eerder over; Samsung heeft er alles aan gedaan om de accuduur voor de Galaxy S7 te verbeteren. De accu beschikt over een capaciteit van maar liefst 3000 mAh. Ter vergelijking; in de Galaxy S6 is dit slechts 2550 mAh. Samen met de verbeterde software heeft Samsung ervoor gezorgd dat de accuduur met flinke stappen vooruit is gegaan.

De Galaxy S7 beschikt over de Quick charge feature. Dit betekent dat je slechts anderhalf uur nodig hebt om de telefoon van 0 naar 100% op te laden. Verder is het mogelijk om de Galaxy S7 draadloos op te laden. Dit was ook al mogelijk in de Galaxy S6.
Samsung Galaxy S7 Batterij
Software

De S7 draait op Android versie 6.o.1 Marshmallow, met daaroverheen Samsung eigen TouchWiz interface. Samsung heeft deze de laatste jaren steeds beter geoptimaliseerd en het is nu een van de betere interfaces.

Daarnaast heeft Samsung voor de S7 een aantal speciale optimalisaties en apps toegevoegd om de prestaties op game gebied te verbeteren. Hierdoor is het energieverbruik tijdens het gamen lager, ondanks de verbeterde prestaties van de hardware. Dankzij een speciale app kun je meldingen tijdens het spelen blokkeren, simpel screenshots maken, of je spel als video opnemen en delen met vrienden, bekenden, of de rest van het internet.

Laat als eerste een reactie achter op "Officieel: Specificaties Samsung Galaxy S7"

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*